Voor welk bedrijf is een one page website geschikt?

Een one page website, of ook wel bekend onder de naam single page website, is een website welke bestaat uit één wat langere pagina.  De naam zegt het eigenlijk al. Een gebruiker scrollt naar beneden of maakt gebruik van het menu waarna men naar beneden ‘glijdt’ naar de info behorende bij het betreffende menupunt. Swipen en scrollen doen we allemaal tegenwoordig en daarmee speelt een one-pager handig in op dit vele gebruik. Het overgrote deel van de smartphone gebruikers surft vaker via  zijn/haar telefoon over het internet dan via een computer. Maar of je nu kiest voor een one- of multipager, sowieso is het van belang dat je website mobile proof is.

Een one pager is uitermate geschikt voor  (startende) ondernemers die (nog) niet enorm veel content te delen hebben. Of voor bijvoorbeeld het promoten van een event, dienst of product. Als je de one-pager slim opbouwt kun je de bezoeker ‘leiden’ naar een door jou gewenst resultaat. Omdat het niet gewenst is om door een kilometers lange site te scrollen, ben je genoodzaakt om de content kort, krachtig en duidelijk neer te zetten. Zo creëer je direct het juiste gevoel bij jouw ideale klant. En als een one pager uit zijn voegen groeit, is een upgrade naar een multi page website zo gemaakt.

Om een website met één pagina SEO-proof in te richten, is wel een dingetje. Hoe meer content je website bevat, hoe meer zoekwoorden je kunt toevoegen en des te beter je website gevonden wordt door de zoekmachines. Maar als jij nou een rete-goede SEO-tekst schrijft of laat schrijven, dan kun je dat ‘probleem’ daarmee voor een deel alweer oplossen.

Tip
Heb je een multi page website en wil je een actie of een event promoten, dan is een one-pager een super goede en tevens goedkope optie om in te zetten. Link beide websites naar elkaar. Wordt Google blij van 😉.

Delen? Heel graag.